Volg Jezus.nu

Gemeenteprikbord

Op dit digitale prikbord kun je iets bekendmaken of aanbieden aan de gemeente of misschien heb je wat nodig! stuur een mail naar webmaster@jozua.nl om je berichtje
te laten plaatsen.

De Bijbel: licht in de duisternis!
De jaarlijkse potgrondactie ‘Plant een Bijbel’ is gestart! Met de aanschaf van potgrond via deze actie, steunt u Bijbelverspreiding in onder meer Noord-Korea, China, Pakistan, India, Oeganda en Irak! De actie wordt georganiseerd door Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC). Op D.V. zaterdag 16 maart 2019 is de potgrond af te halen bij een afhaalpunt naar keuze. Bestel vóór 1 maart uw potgrond via www.planteenbijbel.nl óf via uw afhaalpunt en help om Bijbels uit te delen!
De Bijbel is een lamp voor de voet en een licht op het pad. God gebruikt Zijn Woord om in de duisternis met Zijn Licht te schijnen. In veel gebieden op deze wereld zijn echter weinig Bijbels. Veel christenen hebben geen eigen Bijbel. Via de potgrondactie Plant een Bijbel werden vorige jaren duizenden Bijbels geschonken aan christenen. Een eigen Bijbel helpt hen een lichtend licht te zijn.
Stichting HVC wil christenen in vervolging en armoede een eigen Bijbel geven. Het is voor hen een bezit van onschatbare waarde! Er is toenemende vraag naar Bijbels om te verspreiden onder andersgelovigen, zoals hindoes en moslims. Met de opbrengst van twee zakken potgrond geeft u een Bijbel. Hebt u geen potgrond nodig? Dan kunt u alsnog Bijbels schenken. Eén Bijbel kost slechts € 5,-. Helpt u (weer) mee?


“Gods stem verstaan”
God verlangt naar een intieme relatie met ons. Een relatie waarin we zijn aanwezigheid ervaren en zijn stem horen. En er gehoor aan geven. Maar hoe spreekt God en hoe kunnen we ons gehoor op Hem afstemmen? Hoe weet je zeker of het God is en niet iets van jezelf of iemand anders? Welke dingen kunnen ons hinderen in het luisteren naar Gods stem? Hoe kun je ontdekken wat het unieke plan is dat God voor jouw leven heeft.
Op vrijdag 25 januari 2019 organiseren we daarom samen met Hanneke van Dam een studiedag over dit onderwerp. Hanneke van Dam vertrok in 2000 naar Mongolië, nadat ze duidelijk Gods stem daarover had gehoord. Zij heeft 12 jaar als zendeling in Mongolië gewerkt en gewoond.
Deze dag willen we ingaan op hoe je kunt groeien in het horen van Gods stem. En hoe je een levensstijl kunt ontwikkelen waarbij intimiteit met God een belangrijke plaats heeft, zodat je kunt groeien in je bestemming. We baseren ons op (voorbeelden uit) de Bijbel en zullen daarnaast ingaan op persoonlijke getuigenissen en voorbeelden. We zullen je praktische handvatten geven om dit op je eigen leven toe te passen. Daarnaast zal er ruimte zijn voor vragen.
Kijk op: https://studiedag-nl.webnode.nl/ voor meer informatie en aanmelden.


Heb jij hart voor kwetsbare mensen? Word vrijwilliger!
Kwetsbare mensen hebben anderen nodig om een stap verder te komen. Ze zijn vaak vastgelopen in schulden, eenzaamheid en verwaarlozing. Aandacht, een luisterend oor, gezien worden… het  betekent veel voor hen. Help jij ze een stap verder? Concreet zoeken we vrijwilligers voor:
een bezoekje, vaak is 1 keer in de 3 à 4 weken voldoende
administratieve werkzaamheden, liefst een dagdeel per week
klussen in en om het huis, alle inzet is welkom
Samen met jou willen we zoeken naar een functie die bij jou past.
Interesse? Neem dan contact op met Stichting Ontmoeting, Geerke den Hartog via 06 81516892 of gdhartog@ontmoeting.org Of kijk voor vacatures op www.ontmoeting.org/vrijwilligers.

Koor zoekt nieuwe leden
Interkerkelijk Jongerenkoor Challenge zoekt nieuwe leden! Vind je het leuk om te zingen? Ben je tussen de 16 en 30 jaar? Kom dan een keertje op zondagavond bij Challenge kijken. We zijn een vlot en enthousiast jongerenkoor en zijn op zoek naar versterking. Kijk op onze site voor meer informatie: https://www.ikjk-challenge.nl/

GASTOUDERS GEVRAAGD
Christelijk Gastouderbureau Parelopvang brengt vraagouders en gastouders met elkaar in contact.
Voor meerdere gezinnen uit Dordrecht zijn wij op zoek naar een gastouder, momenteel hebben wij onderstaande opvangvragen openstaan.
Opvang in woning gastouder: 1 kindje (0 jaar), start opvang z.s.m., 2 a 3 dagen per week (indien mogelijk ook wel eens 's avonds - maar dit is geen eis)
Opvang bij gezin: 2 kinderen (1 en 0 jaar), start opvang november 2018, 1 dag per week
Opvang bij gezin: 4 kinderen (8, 6, 4 en 2 jaar), start opvang eind augustus 2018, 2 dagen per week
Opvang bij gezin: 5 kinderen (10, 8, 6, 1 en 0 jaar), start opvang januari 2019, 2 dagen per week
Het is onze wens dat alle kinderen mogen ervaren dat ze geliefd zijn door God. Daarom zoeken wij gastouders die deze wens delen.
Bent u of kent u een (mogelijk) geschikte gastouder? Of wilt u gastouder worden? Kijk voor meer informatie op: www.parelopvang.nl en neem contact op.

Oud papier vrijwilligers gezocht!
De Dordtse Evangelisatie is een stichting die als missie heeft het uitvoeren en bevorderen van evangelisatie in Dordrecht.  Daar zijn vele werkgroepen mee bezig op diverse terreinen. Meer informatie over de Dordtse Evangelisatie kunt u vinden op www.dordtse-evangelisatie.nl
De activiteiten van de Dordtse Evangelisatie kosten uiteraard ook geld. Het geld dat door het oud papier ophalen binnenkomt wordt gebruikt om de activiteiten te financieren.
Er is een groep vrijwilligers van ongeveer 25 personen. Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het oud papier wordt elke 3e maandag van de maand opgehaald van 18.30u tot 20.30u. Per avond zijn 6 vrijwilligers nodig,  je bent 4x per jaar aan de beurt. Wie wil zich op een praktische manier inzetten voor de verspreiding van het evangelie? Reacties via riannevdknijff@gmail.com

Oppas aangeboden
Ik ben Thea Klepper, 26 jaar, woonachtig in Dordrecht en ik bezoek elke week de gemeente Jozua. Ik vind het erg leuk om op kinderen te passen en heb dan ook vanaf mijn 15e bij verschillende gezinnen opgepast. Bent u op zoek naar een oppas voor uw kinderen, dan kunt u contact met mij opnemen via webmaster@jozua.nl

TE HUUR: Een authentiek vakantiehuis uit 1800 in Slovenië.
De ligging van het huis is landelijk, aan de rand van het kleine dorp Cudno Selo. Er is uitzicht op bos en weilanden, en veel speelruimte voor kinderen.
Winkels en andere voorzieningen liggen 3 km vanaf het dorp.
Van binnen is het huis grotendeels herbouwd waarbij de indeling oorspronkelijk is gebleven. De inrichting en stijl zijn in voorjaar 2014 mede  door ‘Kraak Decoreert’ uitgevoerd.
Het huis heeft  twee ruime kamers, een keuken en een badkamer. Er zijn 5 slaapplaatsen en er is een mogelijkheid voor een 6e slaapplek.
Cudno Selo ligt in het Zuid-Oosten van Slovenie, vlakbij Kroatie. Naar de kust is het 1 uur en een kwartier rijden.  In de omgeving loopt de  rivier “Kolpa” waar je tijdens de zomermaanden heerlijk in kunt zwemmen. De huurprijs is vanaf € 300 per week, afhankelijk van de periode. Bekijk hier een foto van het huis. Voor meer informatie kun je mailen met Suzana: s.mravunac@upcmail.nl

Stoofpeertjes te koop!
Te koop:  Biologische culinaire hoogstam stoofpeertjes met steeltje op sap in glazen pot. Ze zijn zonder toegevoegde suikers; dus puur natuur. Kunnen evt. ook au bain marie worden verwarmd. Per pot van 720 ml betaald u slechts 3.50 euro. De opbrengst is bestemd voor onze "woensdag opvang". Op ons natuurgebied "de Kooi" in Streefkerk vangen we van half april tot ongeveer de herfstvakantie mensen op die een rafelrandje hebben. B.v. mensen die alleen zijn, alleenstaande, mensen die afgekeurd zijn, die niet lekker in hun vel zitten,etc. Bestellen kan bij Arie en Annelies van de Graaf via natuurgebieddekooi@hotmail.com. Kijk ook eens op www.natuurgebieddekooi.blogspot.com

Met de camper op vakantie?
Heb je ooit gedroomd van een vakantie waar je alle comfort van een luxe huisje hebt, terwijl je het avontuur beleeft van de vrije recreatie op plaatsen die jij zelf bepaalt! Als dit je hart sneller doet kloppen, dan is dit je kans! Wij hebben een prachtige luxe camper voor 5 personen. Wij vinden het leuk om ook onze mede Jozuanen de kans te geven dit ‘campergevoel’ te ervaren. Voor €60 per dag kun je hem al huren. Dat is echt even wat anders dan de extreem hoge prijzen die er normaal voor moet worden betaald. (ergens tussen de €600-900 pw). Geïnteresseerd? Wil je er even op een relaxte manier tussenuit? Kijk voor meer info op onze site www.share-the-vision.nl