Volg Jezus.nu

Nieuws

Gebed rond The Passion 15-03-2019

Op 18 april is Dordrecht het decor voor de opvoering van The Passion. Voor de gezamenlijke kerken is deze happening aanleiding tot gemeenschappelijk gebed en ontmoeting.
Hieronder een aantal activiteiten die voorafgaand aan The Passion worden georganiseerd.

Week van gebed voorafgaand aan The Passion
Vanaf zondag 7 april t/m zaterdag 13 april is er iedere avond op een strategische locatie in de stad een moment van ontmoeting en gebed. Het idee is dat we als christenen van diverse Dordtse Kerken op een bescheiden manier onze plaats letterlijk en figuurlijk innemen op 7 strategische plekken van en toegangswegen tot het eiland van Dordt. Dit in het kader van The Passion 2019 die naar onze stad komt. We staan hand in hand – eventueel met wit kledingstuk – als symbool van eenheid en verbondenheid. Tijdens de korte ontmoeting delen we een aantal punten van dank en gebed.
Tijd voor alle avonden: 19.30-20.00 uur.

Locaties:
Zondag 07/04
Bij de Pr. Bernhard School (Hugo de Grootplein)
Maandag 08/04
Bij de Gevangenis (Kerkeplaat 25)
Dinsdag 09/04
Bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis (Albert Schweitzerplaats 25)
Woensdag 10/04
Bij de Hoop GGZ (Provincialeweg 70)
Donderdag 11/04
Bij de Groothoofdspoort
Vrijdag 12/04
Bij het Centraal Station (Stationsplein 1)
Zaterdag 13/04
Bij het Maartensgat (aan de voet van de Grote Kerk)
Samen bidden we voor de stad, het evenement The Passion, de bezoekers en de kijkers. We bidden voor hen die zowel letterlijk als figuurlijk gevangen zitten; die ziek zijn of bevrijding nodig hebben. We bidden voor onderwijs, gevangenenzorg, gezondheidszorg en hulpverlening. We bidden voor bezoekers die via verschillende toegangswegen de stad binnenkomen. En we komen bij elkaar om de evenementlocatie op te dragen aan God met een symbolische expressie: “als één kerk bij de Grote Kerk.”


Symbolische expressie: “Als één kerk bij de Grote Kerk”
Op zaterdag 13 april vormen wij als christenen van diverse Dordtse Kerken een levende gebedsketting bij de locatie van The Passion 2019: het Maartensgat (aan de voet van de Grote Kerk). Dit als een symbolische expressie dat we als Dordtse Kerken, met mensen van diverse pluimage, een eenheid vormen en oog hebben voor elkaar (#jebentnietalleen). Het motto is dan ook: “als één kerk bij de Grote Kerk.” Deze publieke en korte bijeenkomst geldt tegelijkertijd als de gezamenlijke en officiële aftrap van de diverse initiatieven die er vanuit de Dordtse Kerken plaatsvinden rondom het evenement The Passion. Iedereen (jong en oud) wordt voor deze laagdrempelige en informele straatbijeenkomst van harte uitgenodigd.
Tijd: 19:30-20.00 uur.
Locatie: Maartensgat (aan de voet van de Grote Kerk)

Interkerkelijke gebedsbijeenkomst in Huis van Gebed
Op donderdag 18 april is er ’s morgens in het Huis van Gebed van Bonfire een interkerkelijke gebedsbijeenkomst. Op de dag van The Passion willen we samen het evenement en de diverse initiatieven bij God brengen in gebed. We bidden voor degenen die het verhaal van Jezus’ dood en opstanding op deze dag horen; dat hun harten geraakt mogen worden.
Inloop tussen 09.00-12.00 uur.
Locatie: Wijnstraat 117 (aanbellen bij Schrijversstraat 29 om de hoek)

Delen: