Aanbidding
Binnenkomst

Huwelijk

Een aanvraag voor huwelijksinzegening vinden wij altijd bijzonder. Het is mooi als mensen het verlangen hebben om te trouwen en daarover de zegen van God willen ontvangen.
Daarom wil het ‘diakenechtpaar huwelijk' graag met het stel in gesprek gaan om hen zo beter te leren kennen. In dit gesprek willen wij ook graag samen kijken naar de Bijbelse principes die met het huwelijk te maken hebben. We vinden het belangrijk dat de Bijbelse principes en uitgangspunten zoals deze door jullie worden geloofd en beleden in de basis overeenkomen met de visie die we binnen onze gemeente hanteren.  

In de brochure ‘Geloven in het huwelijk' vind je informatie over de onze visie op het huwelijk en praktische informatie over de inzegening van het huwelijk in Jozua. Deze brochure is opgebouwd uit een aantal hoofdstukjes. Eerst willen we je iets laten zien van wat de Bijbel ons leert over het huwelijk. In hoofdstuk 2 kun je lezen hoe je je daarop persoonlijk kunt voorbereiden en hoe we je als gemeente daarin willen helpen. In hoofdstuk 3 krijg je een heleboel praktische informatie over de huwelijksdienst en alles wat daarbij komt kijken. Tot slot gaan we in hoofdstuk 4 in op een aantal veel gestelde vragen rondom het huwelijk.

Wij ontvangen de aanvraag voor een huwelijksinzegening graag minimaal 6 maanden voor de trouwdatum. Jullie kunnen het aanvraagformulier hier downloaden, invullen en mailen naar huwelijk@jozua.nl

POLL

Ik ben het afgelopen jaar gegroeid in mijn gebedsleven