Aanbidding
Binnenkomst

Huwelijk

Een aanvraag voor huwelijksinzegening is altijd weer bijzonder. Gefeliciteerd met deze stap! Het is mooi als jullie het verlangen hebben om te trouwen en God en de gemeente daarbij willen betrekken. Als gemeente voelen we ons met jullie verantwoordelijk om er niet alleen een mooie dag van te maken, maar ook met jullie te bouwen aan een stevig fundament zodat jullie samen tot een goed huwelijk mogen komen. Daarom willen we na een aanvraag graag met jullie kennismaken en in een eerste gesprek de praktische en geloofskant van een huwelijksinzegening met elkaar bespreken.

In de brochure ‘Geloven in het huwelijk' kun je alvast lezen wat wij geloven over het huwelijk en de inzegening daarvan.

Om het huwelijk goed met elkaar voor te kunnen bereiden ontvangen we de aanvraag voor een huwelijksinzegening graag minimaal zes maanden voor de trouwdatum.

Jullie kunnen het aanvraagformulier hier downloaden, invullen en mailen naar huwelijk@jozua.nl

Huwelijksvoorbereiding
Er komt veel kijken bij het delen van je leven met een ander! Vanaf de dag dat je trouwt deel je je tijd, gevoelens, seksualiteit, financiën en geloofsleven met elkaar. Zoiets gaat niet vanzelf, liefde is een werkwoord! Het is daarom goed om je voor te bereiden op het samensmelten van jullie levens. Daarom nodigen we jullie uit voor een huwelijksweekend waarin je, samen met andere verloofde stellen, waarin we de volgende onderwerpen behandelen:

  *   Wat neem ik vanuit mijn geschiedenis mee het huwelijk in?
  *   Wat is nodig om mijn ‘vader en moeder’ te verlaten en mijn partner aan te hangen?
  *   Seksualiteit: hoe groeien we in intimiteit?
  *   Hoe voeren wij een gesprek, ook als het over lastige onderwerpen gaat.
  *   Op welke manier geven wij het geloof een plek in onze relatie en hoe kan de gemeente ons daarbij helpen?

Dit weekend wordt tweejaarlijks aangeboden en wordt geleid door een aantal huwelijkscoaches uit Jozua.  Voor meer informatie en de actuele data kun je mailen naar huwelijk@jozua.nl

(jong)-gehuwdenkring
Jullie zijn net getrouwd en willen graag samen een jaar apart zetten om verder te bouwen aan een stevig fundament? Dan is de jong gehuwdenkring wellicht wat voor jullie! We bieden elk jaar de mogelijkheid aan pasgetrouwde stellen om een huiskring te vormen en een jaar met elkaar op te trekken. Onder leiding van Henk en Corinne Dirkse gaan jullie met elkaar in gesprek en gebed over een aantal onderwerpen waar je allemaal mee te maken krijgt als je pasgetrouwd bent. We willen je echt aanmoedigen om deze investering in elkaar te doen, daarnaast is het ook een leuke gelegenheid om kennis te maken met andere stellen die net getrouwd zijn. De jong-gehuwdenkring start in september. Aanmelden kan via huwelijk@jozua.nl

Huwelijks-APK
Een auto heeft jaarlijks een APK keuring nodig om te voorkomen dat hij vastloopt. Een APK is bedoeld te voorkomen dat de rode lampjes op het dashboard gaan knipperen.  Als je een aantal jaar getrouwd bent dan kan het zijn dat er af en toe een geel lampje in jullie dashboard knippert. Dit kan zijn op het gebied van communicatie, seksualiteit, gedragingen, enz. Het is fijn om dan af en toe met een ander stel te kunnen praten en je te laten spiegelen. Soms wachten mensen tot het rode lampje knippert en er een huwelijkscrisis is. Deze gesprekken zijn bedoeld om dat te voorkomen en ervoor te zorgen dat je huwelijk ‘op de rit blijft’. Binnen de gemeente hebben een aantal echtparen met levenservaring zich beschikbaar gesteld om met jullie in gesprek te gaan. Mochten jullie graag met een ander stel willen spiegelen, dan kun je je opgeven via huwelijk@jozua.nl en dan kijken we met jullie mee voor een passende match.