Kinderkerk

Kinderkerk

Activiteiten

Op de agenda

In de kinderkerk van Jozua geloven we dat kinderen belangrijk zijn voor de Here God. Met elkaar willen we leren hoe Hij wil dat we leven en hoe Hij ons wil gebruiken. Dat doen we door samen in de Bijbel te lezen, door samen te zingen, maar ook door samen leuke dingen doen. Naast de reguliere kinderkerk op zondag organiseren wij ook andere activiteiten:  

Verspieders in de samenkomst!
Ongeveer een zondag in de 4 weken blijven de kinderen van groep 7/8 de hele samenkomst in de dienst. Het is de bedoeling dat de kinderen bij de eigen ouders/verzorgers zitten (niet bij de tieners).
De kinderen halen aan het begin van de dienst, bij de kinderkerkbalie, een mapie met een snoepje op. In het mapje zit o.a. een formulier met vragen die de kinderen tijdens de dienst kunnen beantwoorden. Verdere uitleg hierover krijgen de kinderen in hun groep.

Kinderkamp 2018
YES! We gaan weer op kamp! Van 25 t/m 27 mei 2018 zijn we met groep 5 t/m 8 weer even de bewoners van kamphuis de Kievit in Esbeek. Inschrijven voor het kamp kan hier. Er volgt natuurlijk nog meer informatie en op zondag 13 mei 2018 zullen de kinderen een kampvoorbereiding hebben tijdens de samenkomst.

Projectmaand
Samen onze talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten! Tijdens de projectmaand kunnen de kinderen kiezen uit diverse workshops die ze 3 zondagen gaan volgen. Tijdens de workshops bereiden ze een aandeel aan de gezinsdienst voor. Met deze dienst sluiten we de projectmaand af.

Thema zondagen
De Themazondagen hebben als doel om met de kinderen wat dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen. Dit seizoen behandelen we het jaarthema ‘Groeien in Gods Aanwezigheid’. Tijdens deze zondagochtenden onderzoeken we dit thema op verschillende manieren.
Zondagmiddag 26 november verwelkomen we  Albert en Michelle van der Heijde en leren we tijdens een Kinderzegendienst over het thema ‘In Gods aanwezigheid ben je veilig’

Kerstmusical
Op zondagochtend 24 december 2017 verzorgt de kinderkerk de kerstmusical. Alle kinderen kunnen meedoen en de voorbereidingen vinden plaats in de eigen groep op de zondagen ervoor. Verdere info volgt