Volg Jezus

Alphacursus

MEER WETEN OVER HET CHRISTELIJK GELOOF?

Is er een God? En zo ja, wat voor Iemand is Hij en wat verwacht Hij van me?
Loop je rond met dat soort vragen, dan nodigen we je uit voor de Alphacursus in Jozua Dordrecht.

Bij de Alphacursus komen we twaalf avonden bij elkaar. We eten samen en gaan aan de hand van een inleiding met elkaar in gesprek over God en geloof.

Onderwerpen die bij een Alphacursus aan bod
komen, zijn o.a.:  
Wie is Jezus?
Bidden: waarom en hoe?
Hoe leidt God ons?
Wat kan ik met de rest van mijn leven doen?
Geneest God vandaag?

In het februari 2018 zal er weer een nieuwe Alphacursus van start gaan. Informatie hierover volgt!


Enkel ervaringen van deelnemers aan de cursus:

Albert
Wat mij het meest bijgebleven is, is de vrede en blijdschap die heerste in mijn hart. De vrede en liefde heb ik ook bij de gevoeld. Dat was, ik denk de aanwezigheid van de Geest van God.

Simone
Ik denk met veel plezier terug aan de Alpha. Wat mij heel erg is bijgebleven is de diversiteit aan mensen, de hechtheid van de groep, de openheid en gedrevenheid van de medecursisten. Een unieke ervaring waarin ik veel geleerd heb over het geloof en gegroeid ben in mijn geloof.

Kristle:
Ik heb geen christelijke achtergrond, en ben in aanraking gekomen met God toen ik eind 2012 in De Hoop werd opgenomen vanwege mijn verslaving (en andere problemen). Ik wist weinig over God en geloof, maar besloot me er voor open te stellen. Dit was de beste beslissing van mijn leven!
In de Alpha-cursus bespraken we basisvragen zoals wie is Jezus, en wat is bidden precies? Veel wist ik wel, maar we gingen er dieper op in, en deelden persoonlijke ervaringen. Het was in een ontspannen setting, die begon met gezellig samen eten. Met erna zingen, praten en bidden. Het leuke is dat je iedereen heel open was en ik durfde mezelf te zijn. Alpha-cursus: ik had het niet willen missen, een aanrader!

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de Alphacursus mail dan naar alpha@jozua.nl of vul direct onderstaand aanmeldformulier in.