Volg Jezus

Getuigenissen

Corrina Dirkse

'Ik ben bevrijd en hersteld'

Als kind was ik niet gewenst. Mijn moeder had alles gedaan om de zwangerschap af te breken. Ik ben dus eigenlijk een abortusoverlevende. Ik heb het in mijn kind en jeugdjaren enorm zwaar gehad ten gevolge van psychische mishandelingen, spanningen en verslavingen thuis. Als kind was ik heel angstig en op mijn 13e slikte ik al antidepressiva en ik liep bij een kinderpsychiater. Zelf denk ik dat die angst ook bij mij naar binnen is gekomen als gevolg van het ‘glaasje draaien’ dat ik deed (occult spelletje waarbij geesten worden opgeroepen). In die tijd begon ik ook te roken en te drinken. Ik was altijd wat mollig en ontdekte dat dunnere vriendinnetjes vriendjes kregen, iets wat ik ook graag wilde. Ik begon toen te lijnen en ik werd bevestigd doordat ik ook een vriendje kreeg. Helaas vond ik eten heel fijn, maar ik ontdekte dat door over te geven ik mijn lijn kon behouden. Daar is het gevecht met de boulimie begonnen, dat vervolgens als een rode draad door mijn leven liep.
Op mijn 21e leerde ik Henk kennen. We gingen samenwonen en gedurende 10 jaar heeft hij mij geholpen. Hij ging met mij mee naar mediums, psychiaters en iriscopisten. Voor heel even hielpen de behandelingen maar uiteindelijk werd ik steeds angstiger, ik ging meer roken, gaf vaker over, gebruikte laxantia, was erg in de war en wilde liever dood. Onze laatste hoop was “De Hoop”. Ondanks dat het zwaar was, heeft God ingegrepen en daar is mijn nieuwe en herstelde leven begonnen. In De Hoop was het alsof ik een ‘spoedcursus tot geloof komen’ heb gehad. Daar leerde ik de Bijbel lezen en te bidden. Ook Henk is later geraakt door God toen hij mee kwam naar Jozua, en ook hij heeft uiteindelijk een keuze voor Jezus gemaakt. Eenmaal thuis had ik echter af en toe nog een terugval. Vanuit Jozua heb ik pastorale hulp gekregen waarbij ik door enorme bevrijdingen ben gegaan en ik vrij mocht komen van mijn angsten. Ook ben ik volledig van mijn boulimie genezen. Henk en ik zijn in die tijd ook getrouwd en we hebben mogen ervaren dat God door het huwelijk heen veel genezing en herstel heeft gegeven.
Door de jaren heen is mijn relatie met mijn ouders hersteld door vergeving die ik heb leren geven en ontvangen.
Ik ben enorm dankbaar voor de bevrijding, de genezing en het herstel dat ik heb mogen ontvangen van God, mede door de hulp van het pastoraat in Jozua. Nu mag ik zelf, samen met Henk, dienen in het pastoraat. God laat alles mee werken ten goede!