Volg Jezus

Getuigenissen

Ezra Tahitu

Ik mag in mijn kracht staan

“Mijn nicht was gelovig en heeft jarenlang voor mij gebeden, want ik geloofde niet. Ze irriteerde me vooral als ze met mij over het geloof sprak. Op een nacht kreeg ik een droom waarin ik Gods stem hoorde: ‘Geloof in Mij, kom tot Mij met je kinderen’. Ik wist echter niet wie tot mij sprak, of wat dat betekende. Pas toen ik kanker kreeg, ben ik verder gaan zoeken. Op het dieptepunt van mijn ziekte heb ik de weg naar Jezus gevonden. In mijn angst voor medische uitslagen kreeg ik geloof in God dat Hij mijn houvast is. Er kwam een diepe rust over mij. In Jozua vond ik vervolgens een plek waar ik kon groeien in mijn geloof en veel mensen daar hebben voor mij gebeden. Ik werd begeleid in het proces van God leren kennen en Hem leren vertrouwen.
In mijn leven daarvoor had ik echter dingen gedaan waarvan ik wist dat God ze niet goedkeurde. De last daarvan drukte steeds zwaarder op mijn schouders en ik ging gebukt onder schuldgevoelens. Ik kon er met niemand over praten. Tot op een zondag een zuster mijn strijd zag en mij uitnodigde om mijn verhaal te vertellen. Ze vertelde over de zonden in haar leven en hoe ze, na haar zonden beleden te hebben, zich compleet vergeven en bevrijd voelde. Met haar ben ik neergeknield bij het kruis. Ik heb hardop aan God verteld wat ik had gedaan. Ik vroeg of Hij me wilde vergeven. Ik merkte hoe de schuld van me werd weggenomen en hoe ik in de vrijheid werd gezet.
Ik ben dankbaar dat ik van God geestelijke principes aangereikt kreeg om in de vrijheid te komen. Dat ging niet zonder slag en stoot, maar ik weet nu dat ik als kind van God in mijn kracht mag staan en de boze mag wegsturen in Jezus’ naam. Steeds weer ontroert het me wat God voor mij heeft gedaan en wat Hij nog steeds doet.”