Volg Jezus

Getuigenissen

Hanneke Span

'God doet zijn belofte gestand'

In 2010 deed ik mee aan een conferentie van Herman Boon waar ik een belofte van God kreeg dat ik een zoon zou baren. Dat was op zich al bijzonder omdat ik toen nog geen relatie had. In die tijd begon ik gezondheidsklachten te krijgen en na onderzoeken kreeg ik te horen dat ik vervroegd in de overgang en voor 99% onvruchtbaar was. Ik moest dus accepteren dat ik nooit kinderen zou krijgen. Maar toen kwam de belofte van God terug in mijn hoofd, een belofte die conflicteerde met het feit dat ik door een proces van klachten heen moest en met de diagnose die ik had gehad. Het Erasmus MC wilde mij hormonen voorschrijven zodat ik weer meer energie zou krijgen. Ik had namelijk veel last van moeheid, wat één van de kenmerken van de overgang is. Ik zou de hormonen maar drie jaar kunnen slikken i.v.m. een verhoogde kans op kanker. Dit heb ik niet gedaan, maar ik vond een overgangsconsulente die mij hielp te accepteren wat er in mijn lichaam gebeurde en ik maakte de keuze voor natuurlijke voedingssupplementen.
Toen ik 36 was heb ik een weekend apart gezet voor God. Ik snapte het niet. Ik was alleen en wie zou mij als vrouw willen als ik geen kinderen kon krijgen. Ik stelde God de vraag: “Wat wilt u van mij?” en God antwoordde met een tegenvraag: “Wat wil jij?” Dat maakte heel veel los in mij. Het verdriet over een opgegeven droom kwam boven. Ik verlangde zo naar een gezin. Na een half jaar ben ik weer gaan bidden en vasten. Ik vroeg aan God: “Als dit een verlangen is wat u in mij gelegd hebt, ga ik ooit trouwen?”
Toen kreeg iemand een beeld voor mij: Een bevestiging van God dat ik zou trouwen. Drie maanden later kwam ik Frits tegen. Ik kende hem al, maar nu pas kregen wij een relatie. Een jaar later zijn we getrouwd.  In die tijd is er voor mij gebeden en de vloek van onvruchtbaarheid is toen verbroken. Frits stond heel sterk in het geloof van de belofte die God mij gegeven had. Op onze trouwkaart hebben we de tekst van 1 Thessalonicenzen 5:24 gezet: ‘Hij die u roept is trouw en doet zijn belofte gestand’.
Kort na ons huwelijk begon ik steeds meer energie te krijgen en zat ik ook steeds beter in mijn vel. Twee en een halve maand na ons huwelijk kwam ik erachter dat ik zwanger was. Het was zo bijzonder! We hebben dagen achter elkaar de Heer geloofd en geprezen. Voor God is niets onmogelijk. Hij doet zijn belofte gestand!