Volg Jezus

Getuigenissen

Janny Strootman

'Ik leer zo veel'

Mijn zoon had het verlangen om zijn eindstage van de  HTS Bouwkunde te gebruiken voor hulp aan mensen die het minder hadden. Zo kwam hij terecht bij Victory4all, in Zuid-Afrika. Toen hij klaar was met zijn opleiding, zijn we samen met hem teruggegaan naar Zuid-Afrika om te kijken wat hij daar gedaan heeft. Toen we daar waren is Arie diep geraakt in zijn hart, en kwam een droom, die hij als 12 jarige had, weer helemaal terug, namelijk zendeling worden in Afrika.
Voor mij was het anders, ik vond de tegenstelling tussen arm en rijk zo moeilijk dat ik in een soort crisis kwam waar ik lang nodig had om van te herstellen. Ik wilde eigenlijk niet meer terug naar Zuid Afrika. Arie en ik zijn vanaf die tijd gaan bidden dat, als God wilde dat wij daar vaker naar toe zouden gaan, God mijn hart en verlangen zou gaan veranderen. En van lieverlee heeft God dit gedaan. Vanaf 2007 zijn we elk jaar een aantal weken  naar Zuid Afrika  gegaan om daar te dienen in praktische zaken. Bij Arie groeide het verlangen om voor een langere periode daar te kunnen werken.
Daardoor  kwam ik op een punt dat ik z├ęker wilde weten of God deze weg voor ons wilde en bad om bevestiging daarin. En die kwam, doordat twee zusters, onafhankelijk van elkaar, me vertelden dat ze het op hun hart hadden tegen mij te zeggen dat `God zou voorzien`. Dat was wat ik nodig had. De knop is om gegaan en ik ben vol vertrouwen uitgestapt. En God heeft Zijn trouw bewezen! (dit is een getuigenis op zichzelf)
Voor Arie was het duidelijk wat hij in Zuid Afrika ging doen. Ik heb er voor gekozen om mijn man te volgen in zijn roeping zonder helder te hebben of ik zelf ook een bediening zou krijgen. Ik wist wel dat die niet lag bij de kinderen en Victory4all. Ik ben toen gaan bidden dat God mij iets zou geven wat bij mij paste. Er zijn wel dingen uitgesproken naar mij toe, bijv. dat het iets met vrouwen zou kunnen zijn en ik had ook steeds de vrouwen op mijn hart als we in Zuid Afrika waren. Op een bijzondere manier heeft God ons in contact gebracht met een blanke zuid Afrikaanse vrouw, Murray. Haar bediening is om kansarme getraumatiseerde zwarte vrouwen, die op de boerderijen werken, te ondersteunen. En dit in de breedste zin van het woord. Ik ben een aantal keer met haar meegegaan en mijn hart ging open voor dit werk en deze vrouwen.  Dit was het antwoord op mijn gebed. Toen ik aangaf dat ik graag met haar mee zou willen blijven werken, bleek dit ook voor haar een gebedsverhoring te zijn. Zij bad al een tijd om een hulp omdat het voor haar alleen te veel werd. We vullen elkaar prima aan en maken grote dingen mee. God doet grote dingen. Als het mogelijk is, bidden we met de mensen, we geven Bijbelstudie en we helpen ze om als discipelen van de Here Jezus te leven. En God werkt krachtig met Zijn Geest. Hij geneest en maakt mensen klaar om te vergeven. Hij helpt mensen om onder zeer moeilijke omstandigheden in vrede te kunnen leven. Hij geeft de kracht om met verslavingen te breken.  Hij helpt om leugens in de openbaarheid te brengen en ontrouw op te geven.  Maar we mogen mensen ook praktische hulp geven door ze bij een dokter te brengen en te zorgen dat ze medicijnen krijgen die ze nodig hebben. God is daar zo krachtig aanwezig en ik leer zoveel. Onder andere om in Zijn autoriteit te gaan staan. Iets waar ik al zo lang naar verlangde en waarvoor veel is gebeden. Boven alles heeft dit hele proces en alles wat God heeft gedaan me enorm geholpen om Hem meer te gaan vertrouwen. En dat is voor mij de grootste winst en de verhoring op een gebed dat ik al mijn hele leven heb. Dat Hij mensen kan helpen, door mij heen is zo fijn. Wat een geweldige God hebben wij dat Hij de droom van een twaalfjarige heeft verwezenlijkt en ons op de plek heeft gebracht die Hij voor ons in gedachten had. Amen!