Volg Jezus

Getuigenissen

Leen Verhoef

'God is altijd op tijd'

“Als jongere leefde ik in de wereld van de hardrock. Ik ging ook zo gekleed en draaide de hele dag muziek. Dat leek eerst nog wel onschuldig, maar de sfeer werd steeds grimmiger. Op den duur leek het alsof ik iets van mijzelf kwijtraakte, of iemand de controle over mijn denken overnam. Ik ontwikkelde dwangmatig gedrag en begon bijvoorbeeld kruizen om te keren. Ik ging om met verkeerde vrienden met wie ik een gezamenlijke vijand had. Namelijk mensen die burgerlijk waren, de elite, de zogenaamde kakkers. We fantaseerden hoe we hen kwaad konden doen. Dat is er nooit van gekomen, maar we hadden wel radicale ideeën. Ik wilde zelfs een satanskerk bezoeken.
Op mijn achttiende werd ik aangeraakt door de korte dagopeningen die ze op mijn christelijke school hielden. Het was niet zozeer een bepaalde tekst, maar de liefde die eruit sprak. De vrijheid en genade die bij God te vinden waren. Hij was licht in mijn duisternis. Daarna zocht ik een gemeente. Maar tijdens mijn omzwervingen langs diverse gemeenten wist ik geen raad met mijzelf. Ik leefde nog steeds met angst voor de hel. Het dieptepunt werd bereikt toen ik door teveel drank tegen een stilstaande auto botste. Ik zocht hulp bij De Hoop. Uiteindelijk ben ik in Jozua terecht gekomen. Deze gemeente is voor mij een veilige thuishaven geworden. Wat mij raakt in Jozua is dat de sprekers vaak iets van zichzelf laten zien.
Een bijzonder moment met God vond plaats eind 2005. Ik sprak een gebed uit en werd  vervuld met Gods kracht en Zijn blijdschap. Later zou blijken dat ik Non-Hodgkin (een vorm van kanker) had. Die kracht had ik dus nodig om door mijn ziekte te komen! Tijdens mijn ziekte heb ik Jezus heel dichtbij ervaren alsof Hij naast mij op de bank zat. Hoe paradoxaal ook, mijn ziekteperiode is daardoor één van de mooiste periodes in mijn leven geweest. Hoewel ik, soms uit onwetendheid, weleens rebels was en niet altijd de weg met God ging, heb ik Zijn genade ervaren. Ik weet dat ik altijd weer bij Hem mag terugkomen. Ook mijn angsten zijn verdwenen. Terugkijkend op mijn leven besef ik dat God iedere keer op tijd was. Hij redde mij en voorzag in wat ik nodig had.”